Kortárs tréneri ösztöndíj pályázat


Érdekel a színház és a társadalom kapcsolata? Szeretnél tenni azért, hogy mindenki szabadon véleményt formálhasson, beszélgethessen és alkothasson a többiekkel, függetlenül attól, ki honnan származik? Szeretnél tagja lenni egy sokszínű, pörgős fiatal csapatnak?
A Nők a Jövőért Egyesület és a Független Színház pályázatot hirdet 18-25 éves roma és nem roma fiatalok számára kortárs tréneri képzésre. Ezen a képzésen résztvevők általános tréneri technikákat, roma drámairodalomra és roma közösségekre vonatkozó ismereteket, valamint közösségek kreatív együttműködését elősegítő módszereket sajátítanak el. A képzésen legaktívabban és legsikeresebben résztvevő fiatalokat a Független Színház a képzést követően egyetemi csoportoknak tartott workshopok során tréneri feladatok ellátására fogja felkérni.


Elvárások a jelentkezők felé
Megkezdett, vagy a közeljövőben megkezdeni kívánt felsőoktatási tanulmányok;
Tapasztalat workshopok, ifjúsági klubok, táborok, tanodai foglalkozások lebonyolításában trénerként, csoportvezetőként, vagy facilitátorként;
Jó kommunikációs készség;
Magabiztos személyiség;
Nyitottság mind a többségi, mind pedig a roma származású fiataljai felé, esetleges cigánysággal kapcsolatos előítéletek higgadt kezelése;
Színház iránti érdeklődés;
Oktatás iránti érdeklődés.

Mit kínálunk
Tréneri technikák gyakorlati fókuszú átadása, fejlesztése;
Viták moderálásának gyakorlata;
Roma drámairodalmi művekhez kapcsolódó középiskolai, egyetemi képzés módszertani anyagának átadása;
Társadalomismereti képzés;
Optimális esetben további tréneri, művészeti munkákban való részvétel;
Jó hangulatú csapat.

Képzés tervezett időpontja
2018. július 9-14.

Képzési helyszín
Budapest, 11. kerület Ábel Jenő u.17/B.

Ösztöndíj
A képzés minden napján való részvétel esetén a jelentkezők 30,000,-Ft ösztöndíjban részesülnek. A kiválasztott jelentkezők számára étkezést biztosítunk. Vidéki jelentkezők esetén szállást és útiköltséget biztosítunk. 
A résztvevők 2018. október 31-ig gyakornokként dolgozhatnak a Független Színháznál, amit – kölcsönös elégedettség esetén – 2018. november 1-től ösztöndíjas rendszer vált fel.

Jelentkezés
A jelentkezők önéletrajzát és motivációs levelét 2018. június 15., péntek, 24h-ig várjuk a szinhaz@fuggetlenszinhaz.hu e-mail-címre.
A kiválasztás során arra törekszünk, hogy a kortárs tréneri csapatba roma és nem roma fiatalok, fiúk és lányok azonos arányban kerüljenek kiválasztásra. A kiválasztás a jelentkezés sorrendjében történik, és a résztvevők száma korlátozott, így érdemes minél hamarabb jelentkezni a felhívásra.

További információ Balogh Rodrigótól kérhető a fenti e-mail címen, illetve a +36.20.390.5403-as telefonszámon. 
A programot a Badur Foundation támogatja