ROMA HŐSÖK DRÁMAKÖTET


Megvásárolható a „Roma hősök – Öt európai monodráma”

„Roma hősök – Öt európai monodráma” címmel jelent meg a világ első roma drámakötete.
A kötetben öt különböző országból származó történet kapott helyet. A drámakötet Írországtól az Egyesült Királyságon, Svájcon és Magyarországon át Romániáig kalauzol el minket.  A drámák egy-egy roma hős történetét dolgozzák fel. A könyv azzal a céllal jött létre, hogy minél többekhez eljuttassák ezeket a történetek, amelyek a roma színház és közösségek értékeit közvetítik az olvasóknak.A kötetben megjelent színdarabok:

  • Richard O’Neill - Legnehezebb szó című színdarabja a travellereket ért jogtalanságokért bocsánatkérést követelő skót traveller írónő, Jess Smith kampányát mutatja be, melyben a miniszterelnökkel szemben lép fel.
  • Michael Collins- Kulturális kérdés vagy sem? című darabja szintén a traveller közösség múltját mutatja be ezúttal Írországban.
  • Mihaela Dragan - (A n)ő beszél című darabja a korai házasság témáját dolgozza fel érintett romániai roma nők történetein keresztül.
  • Dijana Pavlovic- Beszélj életem műve a svájci jenisheket ért, 70-es évekig tartó népírtást mutatja be a jenish írónő, Mariella Mehr szemén keresztül és regénye alapján.
  • Farkas Franciska- Levél Brad Pittnek darabjában a színésznő saját életéről vall kegyetlen őszinteséggel és fekete humorral

A kötet magyar és angol nyelven is megvásárolható, rendelési igényeket a fuggetlenszinhaz@gmail.com e-mail címen lehet jelezni.

A kötet ára 3990 forint.