Önkénteseket keresünk a Roma hősök színházi fesztiválra!

Érdeklődsz a színház iránt? Szeretnél bepillantást nyerni a roma színház különleges világába? Csatlakozz a Független Színház csapatához és ismerd meg az európai roma színház értékeit.
 
A Független Színház Magyarország önkéntesek jelentkezését várja a Roma hősök III. Nemzetközi Roma Színházi Fesztiválra. A fesztivál célja, hogy megmutassa a roma színház értékeit a roma és nem-roma közösségnek, időseknek és fiataloknak egyaránt. A darabok hősei döntést hoznak, példát mutatnak mindannyiunknak. 

Idén négy társulat mutatkozik be a Roma hősök fesztiválon. Augusztusban a Gorki Studio és a Romano Svato közös produkciója a Németországban született, onnan kitoloncolt délszláv származású testvérpár valós története alapján készült. A Független Színház Selejtesek című, saját előadásában fiatalok állnak színpadra, hogy tettre készen mutassák be az egészségügyben tapasztalható tébolyt és helytállást, amely mindannyiunk életére kihat. Szeptemberben a cseh ARA Art társulat idézi meg a roma történelmet újszínházas formanyelven, majd a román Giuvlipen társulat mesél a két világ közt őrlődő, fiatal roma lányról, aki tanulni akart, de ezt nem támogatta a családja és az iskolában sem fogadták be.
Jelentkezz, ha augusztus.24.,25-én vagy szept 14.,15-én négy órát velünk tudsz tölteni akár délelőtt, akár délután.  Még jobb, ha végig tudsz maradni, de az előadásokat mindenképp megnézheted.

Helyszín: Budapest, RS9 Színház, Eötvös 10

Mi lesz a feladatod? Jegyszedés, ültetés, szinkrontolmács készülék kiosztása/begyűjtése az előadások előtt, és jól tartani a stábot, egész napos catering-esként.

Ha szereted a multikulturális közeget, érdekelnek izgalmas témákat körüljáró darabok és beszélsz angol német vagy cseh nyelveken, jelentkezz!

A Független Színház csapata

További információt e-mailben a fuggetlenszinhaz@gmail.com címen, vagy telefonon Szabados Edinától (0620 5210533) lehet kérni.