Szekértolók


Akciópályázati fölhívás
Szemétálmok, a hajó



Élhetőbbé szeretnéd tenni a környezetedet? Látod az értéket azokban is, akikben mások kevésbé veszik észre? Több a keserű, fancsali pofa körülötted, mint kéne? Megmutatnád nekik, hogy nem csak másokat lehet okolni a gondjaikért, hanem még mosolyogni is szabad? Ezért adnál is, és közben kapni is szeretnél? Üzennél valamit a világnak, de nem hallják a hangod? 

Ha minderről már eleget agyaltál, írd le az elképzeléseidet és kezdd el tolni a szekeredet!


A Független Színház, a Badur Alapítvány támogatásával, valamint a Nők a Jövőért Egyesület programvezetésével nyílt akciópályázati felhívást tesz közzé.

A Tollfosztás magyar fiatalok kihívásairól szóló színdarab, színházi előadás, film és oktatási segédanyag.
2013-tól kortárs trénerek vezetésével hazai középiskolákban, főiskolákon és egyetemeken társadalomismereti workshopokat tartottunk. Idén, lehetőséget tudunk biztosítani arra, hogy iskolai, valamint más önszerveződő csoportok, akciók megvalósításával is kifejthessék véleményüket, üzeneteket fogalmazhassanak meg napjaink társadalmát érintő témákban, mint pl. egészségügy, lakhatás, munka, oktatás, vagy közösségeket sújtó kirekesztés.
A film megtekinthető itt →→→

Pályázók köre: középiskolai, főiskolai, egyetemi, vagy önszerveződő csoportok Magyarország határain belül.

Támogatható tevékenységek: kampányok, közösségi megmozdulások bármely formája műfaji megkötés nélkül. Példák: élő könyvtár, (hulladékalapú) képzőművészet, street art, re/public art, flashmob, közösségi mozi, zene, vagy média, stb.
Előnyben részesülnek az élményalapú, kreatív, újszerű megközelítések.

A pályázatban az alábbi kérdésekre várjuk a válaszokat:
1. Milyen problémára/erősségre reagál az akció?
2. Mi a pályázó csoport személyes indíttatása?
3. Mi az akció üzenete, célja?
4. Ki a célcsoport (kikkel, kik számára/érdekében)?
5. Milyen tevékenységekből áll az akció? (Mi, mikor, hol, kivel/kikkel történik? Ki az akcióterv felelőse, elérhetőségei?)
6. Milyen eredményt/hatást várunk az akciótól? Hány embert ér el? Hogy történik a kommunikációja?
7. Költségvetés

A pályázatnak nincs formai megkötése, az akcióterv milyensége és a megvalósíthatósága számít. Ha valami nem világos, előfordulhat, hogy tisztázó kérdéseket teszünk föl. Az ötletterveket nem adjuk ki másnak és nem nyúljuk le.

Elnyerhető támogatás: utazási-, szállás, eszköz és személyi költségek 50 000 – 180 000,-Ft-ig/pályázat, valamint szakmai mentorálás.
Támogatható csoportok száma: 4 – 10 csoport. Egy csoport minimum 10 taggal rendelkezzen, akik részt vesznek a megvalósításban. A pályáztató fönntartja a jogot, hogy szükség esetén eltérjen a támogatható csoportok számában és a kiosztható keretösszeg tekintetében.

Azon iskolai csoportok körében, akik részt vettek Tollfosztás workshopon, 2015 májusában akciótervező képzést hirdetünk, így akcióterveiket 2015. június 30-ig várjuk.

Az akciók megvalósítási ideje: 2015. június 1. és 2015. július 31. között.
Pályázati határidő: 2015. május 15., 24.00, elektronikusan word-ben és pdf-ben a lenti e-mail címre.
Értesítés az eredményről: legkésőbb 2015. május 22., 24.00

Bővebb információ a szinhaz@fuggetlenszinhaz.hu e-mail címen kérhető.